APK Keuringen

Wanneer u uw auto bij Theo Wenting in Doetichem APK laat keuren, wordt uw auto door een erkend APK-keurmeester grondig gecheckt op een aantal wettelijk vastgelegde punten.

U bent welkom voor een proefrit, taxatie of onderhoud aan uw Subaru.

Theo Wenting

Wanneer moet de auto APK gekeurd worden?

U bent wettelijk verplicht om een APK te laten uitvoeren voor uw personen- of bedrijfsauto. Binnen heel Europa is een APK verplicht.

Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personen- en bedrijfsauto’s dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is uw APK verstreken en heeft u uw personen- of bedrijfsauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeert u een flinke bekeuring.

Het RDW stuurt 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u aan de keuring te herinneren. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

Uiteraard mag u ons altijd bellen als u wilt weten wat de vervaldata is van de APK, dit kunnen wij gelukkig makkelijk inzien.

CHECK HIER UW APK KEURINGSDATUM

Wat zijn de kosten voor een APK Keuring?

Bij Autobedrijf Theo Wenting zijn de kosten voor APK als volgt:

Personenauto's Benzine: € 39,95
Personenauto's Diesel: € 49,95
Elektrische auto's: € 49,95
Bestelauto's: € 59,95
Campers: € 69,95

Dit is inclusief BTW

De APK keuring doen wij voor alle merken!

Maak direct een afspraak

Wat zijn de APK Keuringseisen?

Zoals gezegd zijn er een aantal wettelijk bepaalde APK-keuringseisen waaraan een auto moet voldoen bij de APK keuring. Uw auto zal o.a. op de volgende punten gecontroleerd worden:

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, ruitenwissers, verlichting en carrosserie
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Registratie: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer, kilometerstand en de gebruikte brandstof
  • Roetmeting of viergasmeting

Een APK keuring, hoe werkt dat?

Bij de APK keuring van uw auto staat de veiligheid van het voertuig centraal. We controleren de remmen, de wielophanging, de schokdempers, de banden, verlichting, carrosserie en stuurinrichting. We checken of uw auto wel voldoet aan de milieueisen, controleren het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. We voeren een roetmeting of een viergasmeting uit bij respectievelijk diesel- en benzine- of LPG-auto’s en we controleren de kentekenplaten.

Uiteraard kunt u de APK keuring combineren met een kleine of grote beurt aan uw auto.

Kan een APK keuring ook in combinatie met onderhoud?

Ja, dat kan zeker. Een APK is een uitgebreide controle maar zeker geen onderhoudsbeurt. Daarom adviseren wij om de APK te combineren met een kleine– of grote onderhoudsbeurt. U bespaart daarmee kosten en moeite omdat u slechts één keer onze werkplaats bezoekt.

Een ander voordeel van de APK in combinatie met de onderhoudsbeurt is dat uw auto op nog meer (vitale) punten wordt gecontroleerd en in een betere conditie wordt afgeleverd. U kunt daarna weer zorgeloos rijden!

Wat houdt een steekproef in tijdens de APK keuring?

Het kan soms zo zijn dat de APK keuring iets langer duurt dan normaal. Er is ongeveer 3% kans dat uw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Deze RDW-controle moet binnen 90 minuten na onze keuring van start gaan.

Uw auto mag onze vestiging dan niet verlaten, totdat deze keuring is afgerond. Het is wettelijk verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om uw zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij Autobedrijf Theo Wenting!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van het nieuws en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.