De Forester Sport 2.0i e-BOXER Hybrid

Subaru heeft de Forester vernieuwd en introduceert met de Forester Sport een geheel nieuwe uitvoering. De Forester Sport is extra sportief en avontuurlijk uitgevoerd en voorzien van Subaru’s befaamde e-BOXER aandrijflijn. Waar de Subaru Forester al geen anoniem ogende auto is, valt de nieuwe Forester Sport nog eens extra op: diverse stoere, sportieve interieur- en exterieurdetails geven deze versie een geheel eigen uitstraling. Het uitrustingsniveau is gebaseerd op de luxe Premium-versie, waarbij het accent van de Sport ligt op avontuur.

Donker metallic
Het exterieur van de nieuwe Subaru Forester Sport wordt gekenmerkt door de oranje accenten die afsteken tegen het zwart van de voor- en achterbumpers, de zijprofielen en de dakdragers. Daarnaast zijn de grille en de lijsten rond de mistlampen gespoten in Crystal Black Silica, terwijl de tienspaaks 18-inch lichtmetalen wielen in donker metallic de aandacht trekken. De speciale e-BOXER-badges in zwart en oranje bevinden zich op de achterklep en onder de zijspiegels.

De nieuwe Subaru Forester Sport staat per direct in de showroom bij alle officiële Subaru-dealers in Nederland vanaf 60.995 euro. De vernieuwde Forester e-BOXER is leverbaar vanaf 52.995 euro.

De voordelen op een rij:

  • Forester Sport is stoere en opvallende nieuwkomer

  • Voorzien van Subaru’s befaamde e-BOXER aandrijflijn

  • Biedt ook vrijwel de volledige standaarduitrusting van het Premium segment

  • De Forester Sport is uitgerust met de 2.0i e-BOXER Hybrid-aandrijflijn

  • Mag maar liefst 1.870 kilogram trekken, een extreem hoog gewicht voor hybrides in deze klasse.

Subaru-vernieuwt-populaire-Forester-2

Oranje accenten
Ook aan de binnenzijde van de Forester Sport vallen meteen de oranje accenten op. Deze zijn terug te vinden rondom de ventilatieroosters, het schakelpaneel en op het instrumentenpaneel. Oranje stiksels verfraaien de naden van het dashboard, het stuurwiel, de deurpanelen en de stoelen. Een speciale waterafstotende coating werd aangebracht op de voor- en achterdeurpanelen en op de bekleding. Het interieur is verder voorzien van een label op het instrumentenpaneel en Sport-badges op de stoelen en deurpanelen.

Uitrusting
De Forester Sport is niet alleen perfect voor alle avontuur, hij biedt ook vrijwel de volledige standaarduitrusting van de Premium en is daarmee zeer compleet uitgevoerd. De aluminium pedalen, volledig lederen afwerking en de verwarmbare achterbank blijven echter voorbehouden aan de Premium, al stelt de Sport daar nieuwe, speciale waterafstotende sportbekleding tegenover. De Forester Sport is verkrijgbaar in zes kleuren die de oranje details extra kracht bijzetten: Crystal White Pearl, Dark Blue Pearl, Magnetite Grey Metallic, Crystal Black Silica en Ice Silver Metallic.

e-BOXER Hybrid
De Forester Sport is uitgerust met de 2.0i e-BOXER Hybrid-aandrijflijn, het Subaru aandrijfsysteem dat een elektromotor combineert met twee Subaru-kerntechnologieën: de BOXER-motor en Symmetrical All-Wheel Drive (SAWD). Het eindresultaat is een aandrijflijn met een soepel karakter, meer trekkracht en 30 procent meer lineaire acceleratie. De techniek maakt de Forester uitermate geschikt als trekauto: hij mag maar liefst 1.870 kilogram trekken, een extreem hoog gewicht voor hybrides in deze klasse.

Subaru-vernieuwt-populaire-Forester-techniek

Veiligheid
Zoals bij elke Subaru zijn ook bij de Forester actieve en passieve veiligheid de uitgangspunten van het ontwerp. Sinds de lancering van de eerste generatie heeft de Forester al meer dan 90 onderscheidingen op dat gebied binnengehaald. Zo werd het model uitgeroepen tot de veiligste auto in zijn klasse door EuroNCAP, het onafhankelijke botsinstituut. Ook haalde de Forester de hoogste score ooit in zijn klasse voor ‘Bescherming Inzittenden Kind’ in de EuroNCAP-test.

De Forester Sport kunt u vinden bij de Theo Wenting officiële Subaru-dealer.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van het nieuws en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.